Champagne & Mousserende wijn
HERBERT BEAUFORT CHAMPAGNE BRUT GRAND CRU
Herbert Beaufort, Champagne, Frankrijk
Druiven: pinot noir en chardonnay
Het huis Beaufort is een ‘vigneron indépendant’; een onafhankelijk familiebedrijf dat met zelf-verbouwde druiven de mooiste champagne maakt. Deze champagne is gemaakt van de beste Grand Cru-druiven.
Een volle, verfijnde champagne met veel smaak!
​
​
CHAMPAGNE LAURENT-PERRIER BRUT LAURENT-PERRIER
Laurent-Perrier, Champagne, Frankrijk
Laurent-Perrier wordt wereldwijd erkend als één van de grootste champagnemerken.
De chardonnay druif domineert in deze wijn met een aandeel dat bijna twee keer hoger is
dan gebruikelijk voor een Brut Champagne. Dankzij het evenwicht tussen de natuurlijke
frisheid en de suikers in de druiven hoeft de wijn slechts beperkt gedoseerd te worden.
De wijn is licht goedgekeurd met fijne, blijvende belletjes. De delicate geur is fris
en complex met tonen van wit fruit en citrusvruchten. Een wonderlijk mooie mousse.
​
CHAMPAGNE LAUREN-PERRIER CUVEE ROSE
Laurent-Perrier, Champagne, Frankrijk
Tot de beroemdste Champagnes van Laurent-Perrier behoort zonder twijfel de Cuvée
Rosé Brut in de kenmerkende 17e eeuwse vorm van de fles met goudomrande roze
etiket. De Cuvée Rosé Brut van Laurent-Perrier dankt z’n prachtige zalmroze kleur aan de zogenaamde saignée-techniek. Dit houdt in dat na zeer strenge selectie uitsluitend rijpe en gezonde pinot noir druiven kortstondig in een open vat worden geweekt waarbij de kleur uit de druivenschilletjes overgenomen wordt. De Cuvée Rosé Brut heeft een loepzuivere en knisperfrisse geur van aardbeien, framboos en zwarte kersen.
​
​
CHAMPAGNE MOËT & CHANDON BRUTE IMPÉRIAL
Moët & Chandon, Champagne, Frankrijk
Wereldwijd is de Brut Impérial de meest verkochte en bekendste Champagne.
Deze Champagne is de icoon van het huis. Vanzelfsprekend omarmt deze Brut de unieke
stijl van Moët & Chandon. Constant van hoge kwaliteit, open en toegankelijk in stijl,
verfijnd en exclusief in uitstraling - het ultieme aperitief.
​
PROSÉCCO DI VALDOBBIADENE BRUT
Sorelle Bronca, Veneto, Italië
Charmante prosécco met een aangename, zachte mousse. Opvallende zuivere smaak
Met fris citrus, peer, perzik en een lichte vleug amandelen. Volfruitige afdronk. Voor een
Prosécco heeft deze wijn een uitzonderlijke concentratie.
​
TORRENS MOLINER CAVA BRUT
Torrens Moliner, Alt Penedès, Spanje
Druiven: macabeo, xarel•lo en perellada
Een verfijnde kwaliteits cava van een relatief kleine producent. De Torrens Moliner cava heeft tonen van rijpe appel, bloemen, noten en citrusfruit. Gemaakt volgens de méthode traditionnelle, met een fleslagering van minimaal 12 maanden. Het Alt Penedès gebied is een van de hoogstgelegen wijngebieden, met een lage opbrengst maar zeer hoge kwaliteit.
Wijn Wit
Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.
PACIFICO SUR SAUVIGNON BLANC
Tutunjian Central, Valley, Chili
De wijn is verrassend fris en rijk tegelijk. Een mooie groene gloed zweeft door de wijn.
De geur heeft krachtig rijp citrusfruit, kruisbes, meloen en bloemigheid.
​
T’AIR D’OC CHARDONNAY
Domaine Gayda, Languedoc, Frankrijk
Prachtig voorbeeld van loepzuivere chardonnay met tonen van tropisch fruit, bloemen
maar ook iets van roomboter. De smaak is zacht en droog met rijpe ananas, peer, meloen en een kruidige mineraliteit. De zuren zijn goed ‘verpakt’ en geven in de afdronk hun karakter weer.
​
PINOT GRIGIO MARCHESE DELLA TORRE
San Roco, Sicilië, Italië
Frisse modern gemaakte witte wijn van het Italiaanse eiland Sicilië. In de geur en smaak
tonen van peer en venkel. Een wijn met een volle afdronk en veel smaak.
MEURSAULT DOMAINE DUJARDIN
Domain Dujardin, Bourgogne, Frankrijk
​
De druiven voor deze wijn worden handmatig geplukt. De fermentatie vindt plaats in eikenvaten. De Chardonnay druiven geven een heerlijke fruitige wijn met veel aroma.
Deze Meursault heeft een mooie groen gouden kleur, met diepe goudgele highlights. In de neus aroma’s van boter, lindebloesem, geroosterde amandelen en toast.
​
DOMAINE FOURREY CHABLIS 1ER CRU CÔTE DE LÉCHET
Chablis, Bourgogne, Frankrijk
​
Subtiel en elegant van geur met groene tonen, appel en mineraliteit. Door de ligging van de wijngaard op het zuidoosten, profiteert deze van de vroege ochtendzon. Hierdoor rijpen de druiven vrijwel altijd mooi. Een zeer zuivere wijn, rond en soepel, krachtig en met een lange afdronk. Een Chablis premier Cru geeft in alle facetten meer dan een ‘gewone’ Chablis. Druif: chardonnay
​
MÂCON VILLAGES - VIEILLES VIGNES
Domaine de la Verpaille, Bourgogne, Frankrijk
​
Een heerlijke, pure Chardonnay met levendig fruit en zachte hazelnoot aroma’s en in de neus. De ware aroma’s van deze druif mogen ongemaskerd doorschijnen. Hij leent zich als een wijn voor alledag door zijn zachtheid en een niet te droge afdronk.
​
SAINT VERAN DOMAINE SIMONIN
Domaine Simonin, Bourgogne, Frankrijk
​
Een verfijnde Saint Veran. Een gouden kleur met groene schittering. De wijn is gemaakt van 100% chardonnay druiven. De wijngaarden van de A.0.C. Saint Veran omringen de middeleeuwse burcht Chasselas.
​
RAIMBAULT-PINEAU SANCERRE
Raimbault-Pineau, Loire, Frankrijk
​
Druif: sauvignon blanc Verfijnde Sancerre met veel fruit in geur en smaak. Veel tonen van witte bloemen, groene appel en citrus (grapefruit en limoen). Een wijn met mooie aroma’s, frisse elegante zuren en een fijne afdronk. Domaine Raimbault-Pineau ligt in het hart van het dorp Sury-en-Vaux Het bedrijf kent een lange geschiedenis, al meer dan 13 generaties wordt wijn gemaakt in de familie. Raimbault-Pineau heeft verschillende wijngaarden.
​
​
COTE DE CASCOGNE SIGNATURE
Domaine de Saint Lannes, Côtes de Gascogne, Frankrijk
​
Verfrissende wijn uit de Gascogne gemaakt van de kolombard druif. In de geur tonen van appel, citrus, kruisbes en vers gemaaid gras. De smaak is zacht en fris met een mooi fruit-bouquet van appel en citrus.
​
SCAIA BIANCA
Tenuta Saint Antonio, Veneto, Italië
​
Scaia bestaat uit veertig procent garganega en gelijke delen trebbiano en chardonnay.
Dat maakt de Scaia Bianca onder zijn glazen afsluiting helder strogeel van kleur met een
iets groene schakering. De wijn geurt en smaakt intens en complex naar bloemen als
acacia en jasmijn, stuift aroma’s van ananas, grapefruit en sinaasappel. Ook bespeur je
een vleugje appel, peer, mango en zelfs iets van banaan.
​
VESEVO FALANGHINA
Vesevo, Campania, Italië
​
Vesevo is de oude naam van de vulkaan Vesuvius. Een elegante, zeer toepasselijke en goed uitgebalanceerde wijn met een vleugje honing in de afdronk.
​
RIESLING ORGANIC
Dreissigacker, Rheinhessen, Duitsland
​
Kristalheldere, licht gele kleur. In de neus iets bloemig met prachtige tonen van rijpe groene appel. De smaak is zeer geconcentreerd, krachtig gewoon! En deze verrukkelijke smaak blijft lang hangen. De afdronk is droog.
​
BOYA - CHARDONNAY
Garces Silva Leyda, Valley, Chili
​
Intense wijn met zijn uitgesproken chardonnay karakter en complexe aroma’s. Tonen van ananas, geroosterde amandelen, gedroogd fruit en verse papaja. De wijn is goed gestructureerd en fris in de mond, met een heerlijk lange afdronk.
​
AALDERING SAUVIGNON BLANC
Aaldering, Stellenbosch, Zuid Africa
​
Klassieke sauvignon blanc kenmerken met een tropische twist. Passievrucht, vijg, kruisbes,
ananas & grapefruit. Sur lie rijping en een goed geïntegreerde zuurgraad geeft de wijn een
verfrissende puurheid in de smaak alsmede een buitengewone complexiteit in de afdronk.
​
NETZI GRÜNER VELTLINER CLASSIC
Netzi, Carnuntum, Oostenrijk
​
Frisse, fruitige, droge wijn. De grüner veltliner is een typische Oostenrijkse druivensoort. Een
wijn met een fruitig Bouquet, fijne nuances, peperig (vers gemalen witte peper) en kruidig in de
mond.
​
TOMTIT
Tomtit, Marlborough, Nieuw Zeeland
​
Tomtit is een wijn afkomstig uit het wijngebied Marlborough in Nieuw-Zeeland. Sinds de jaren tachtig planten de wijnboeren in Nieuw-Zeeland veel sauvignon blanc aan.
Deze sauvignon blanc van Tomtit is heerlijk fris en rijk van smaak met veel fruit als meloen, passievrucht en Granny Smith appel. De smaak is aromatisch en fris met tonen van munt, limoen en kruiden.
​
MISTY COVE ESTATE SAUVIGNON BLANC
Misty Cove, Marlborough, Nieuw Zeeland
​
Typisch Sauvignon uit Nieuw Zeeland. Het begint al bij de kleur: subtiel groen. Bij ruiken is er van alles te ontdekken: karakteristieke kruisbessen, verse kruiden en meloen. In de smaak is de wijn sappig en proef je het groen van selderij, kruisbes, vers gras, maar ook tropisch fruit zoals passievruchten en citrus. Dat de afdronk zo lang is laat zien dat de wijn van goede kwaliteit is.
​
​
BERNARDUS CHARDONNAY
Bernardus, Californië, Verenigde staten
​
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon in 1989 een stuk land
op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus
Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s
evenaren. 100% chardonnay. Licht goudgele kleur en intense aroma’s van witte bloemen,
acacia, exotisch fruit. Een kruidige, ronde wijn met een lange en krachtige afdronk.
De druiven wordende de hand geoogst en vervolgens voorzichtig geperst. 90% van de chardonnay wordt gefermenteerd op roestvrijstalen vaten.
​
BERNARDUS SAUVIGNON
Bernardus, Californië, Verenigde staten
​
100% sauvignon blanc licht gele kleur met aroma’s van citrusfruit, kruisbessen en enkele
groene tonen vers gemaaid gras. Deze wijn heeft smaken van grapefruit, kruisbessen, citrus- en
tropisch fruit en grassige tonen.
80% van de wijn is gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. De overige 20% is gefermenteerd op ouder eikenhout.
​
GRAN LEIRIÑA TREIXADURA
Gran leiriña, Ribeiro, Spanje
​
Druif: Treixadura. Deze minerale witte wijn heeft veel aroma’s van onder meer citroen, witte perzik, bloesem, vuursteen en iets kruidigs. In de afdronk iets van mandarijnschil. De druiven worden verbouwd op een granieten bodem. De wijn is gefermenteerd en gelagerd op RVS (dus geen hout tonen). Gemaakt door Bodegas O’Ventosela in San Clodio Leiro, sinds 1980 actief. O’Ventosela maakt verfijnde wijnen met respect voor traditie maar ook met de laatste wijnmaak technieken. Het resultaat hiervan is een verfijnde wijn met een goede balans tussen frisheid en rijpheid.
Wijn rose
MIP DOMAINE SAINTE LUCIE
Domaine, Sainte Lucie, Provence Frankrijk
Voor de MIP Classic worden ’s nachts geplukte cinsault, syrah en grenache druiven
direct na ontstelen apart geperst en separaat vergist op gekoelde tanks. Zo ontstaat een heel licht getinte rosé met geur en smaaknuances van rode vruchtjes en citrusfruit naast een
verleidelijk kruidenparfum.
​
Wijn Rood
CHÂTEAU MANGOT SAINT-EMILION GRAND CRU
Château Mangot, Bordeaux, Frankrijk
Deze Saint Emilion wordt zorgvuldig gemaakt en rijp 12 tot 16 maanden op eikenhouten
barriques, waarvan ieder jaar 1/3 wordt vernieuwd. De wijn smaakt zeer harmonieus met
zachte tannine en zeer veel fruit. Château Mangot ligt op de zogenaamde Côtes de Saint-
Emilion. Het beste stuk van de regio, op het zuiden gericht. Men verzorgt er de wijngaarden
met de allergrootste zorg, niets wordt aan het toeval over gelaten.
​
CHÂTEAU MANGOT SAINT-EMILION GRAND CRU CUVÉE QUINTESSENCE
Château Mangot, Bordeaux, Frankrijk
Een verfijnde Saint-emilion Grand Cru uit 2012. Quintessence betekent letterlijk ‘het allerbeste
eruit halen’. Voor deze rode wijn worden alleen de aller rijpste en de beste druiven, bijna 100% Merlot, van de mooiste delen van de wijngaarden gebruikt. De wijn wordt opgevoed op nieuwe
‘’barriques’’ en er worden maar kleine hoeveelheden per jaar gemaakt.
​
SAINT EMILION LE TERTRE DE SARPE
Magnaudeix, Bordeaux, Frankrijk
Elegante bordeaux met zacht, rijp bessenfruit, ook het gebrande van de vaten is mooi in de aroma’s geïntrigeerd. De wijn heeft een prachtige Merlot stijl met klasse: fijne smaak, niet te zwaar met ronde tannines.
​
CHÂTEAU PELLETAN SAINT EMILION VIEUX GRAND CRU
Magnaudeix, Bordeaux, Frankrijk
Deze Saint Emilion Grand Cru is een super wijn van een klassiek werkend Chateau. Krachtig en een stevige body met een zachte smaakstructuur van mooie zwarte bessen. Een delicate bordeaux met tonen van tabak, zoethout, ceder en prachtige fruittonen van bramen.
​
DOMAINE CHAMFORT SÉGURET TERROIR ‘CÔTÉ INVERSE’
Domaine Chamfort, Rhône, Frankrijk
Druiven: 80% grenache en 20% mourvèdre
Een Rhône wijn zónder de voor de Rhône o zo typische syrah druif. Dit maakt deze wijn sappiger en eleganter dan menig andere Rhône wijn. Deze robijnrode terroir wijn is afkomstig van een wijngaard gelegen op 450 meter boven de zeespiegel. In de geur veel tonen van zwart fruit, kersen en iets rokerigs. De smaak is krachtig en sensueel tegelijk. Een volle, fruitige wijn met een mooie lange afdronk.
​
​
DOMAINE CHAMFORT VACQUEYRAS
Domaine Chamfort, Rhône, Frankrijk
Druiven: grenache-, syrah-, mourvèdre en cinsault
Krachtige, elegante Rhône wijn met heerlijke kruidige smaaktonen. Soms lijkt het alsof je iets van peper proeft in deze wijn. De grenache druiven zorgen voor het fruitige in deze Vacqueyras, de syrah druiven voor het kruidige. Domaine Chamfort heeft een modern uitgeruste kelder waar de eerste gisting plaats vindt in temperatuur gecontroleerde inox tanks daarna rijpt de wijn 6 tot 12 maanden in grote vaten.
​
SANCERRE ROUGE - CHAVIGNOL
Domaine Martin, Loire, Frankrijk
Prachtige rijpe wijn met helder en fris pinot noir: verfijnd rode besjes, rijpe aardbei, ingetogen hout en florale aroma’s. De smaak is elegant en prachtig in balans met een subtiele afdronk. Grote wijn!
LE CHANT DU SORBIER
Domaine Mirabel, Languedoc, Frankrijk
De pure fruitigheid van Pic Saint-Loup komt hierin volop tot uiting, blauwe bes, viooltjes en zoete kers. In de smaak komt de kruidigheid meer naar voren, met hints van kruidnagel en stoofpeer. De afdronk is gemiddeld van concentratie met tannines die goed in balans zijn met de zuren en alcohol.
​
BOURGOGNE HAUTES CÔTES DE BEAUNE
Jean Féry & Fils, Bourgogne, Frankrijk
Een elegante pinot noir van de familie Féry die 10 hectare wijngaarden bezit in de Côtes de Beaune. Biologisch gecertificeerd.
​
RIOJA GRAN VINO RESERVA - FINCA LA EMPERATRIZ
Finca la Emperatriz, Rioja, Spanje
Kersenrode wijn met de geur van de klassieke rioja: warm en intens, met kersenjam, rijpe pruimen, sinaasappelschil en tonen van subtiel houtgebruik zoals vanille en wat caramel. De smaak is rond en aangenaam fruitig met een goede structuur; de tannines zijn zacht en prachtig ingepakt in het geheel.
​
VIÑA ZEARRA RIOJA CRIANZA
Viña Zearra, Rioja, Spanje
Deze verfijnde rode Rioja van Bodegas Petralanda is gedurende 15 maanden gelagerd op houten van Amerikaans eiken. Deze lagering geeft mooie vanilletonen. Hierna heeft nog een flesrijping plaatsgevonden, alvorens de wijn op de markt is gebracht. De Crianza Zearra heeft een zachte smaak en niet dat hele zware vanille, zoals vele Rioja wijnen wel hebben. De wijn is kruidig, elegant getoast met hout, maar ook met mooi bessenfruit. Een verfijnde, ronde rode wijn met goede vulling en balans. Druiven: tempranillo en garnacha
​
​
NOSTER INICIAL PRIORAT
Noster, Priorat, Spanje
Een krachtige, maar toch ook elegante rode wijn. De wijn rijpt op gebruikte Franse houten
vaten. Gemaakt van 65% grenache, 30% carinyena, 5% cabernet sauvignon. De druiven
worden met de hand geplukt en er vindt een strenge selectie op kwaliteit van de druiven plaats.
De wijn rijpt op gebruikte Franse vaten, daarna 12 tot 24 maanden op RVS vaten.
​
PETIT VERDOT - LA NIETA MIRIAR
Bodegas Arloren, Jumilla, Spanje
Diepe en geconcentreerde rode kleur. Volop rijpe cassis aroma’s en wat aardsheid in de neus, goed verpakt in subtiele houtnuances en een hint van mineraliteit. In de mond is de wijn complex en mondvollen, met stevige tannines die na het paraferen goed in balans komen met de geconcentreerde aroma’s van de rode bessen.
​
BODEGAS MONTEGAREDO CRIANZA
Bodegas Montegaredo, Ribera del Duero, Spanje
Druif tempranillo
Een verfijnde tempranillo wijn met donkere kleur, complexe aroma’s van rijp donker fruit, hout, kruiden en iets mineraligs. De wijn oudert op houten vaten gedurende 12 tot 14 maanden. Deze crianza wijn is afkomstig van wijngaarden gelegen op de prachtige hellingen van Cuesta Manvirgo, in Ribera del Duero, op meer dan 800m hoogte. De bodem is hier niet erg voedzaam, met zand, grind en klei.
​
De druiven voor de wijnen van Bodegas Montegaredo worden met de hand geplukt. Selectie vindt nauwgezet plaats; er wordt in batches geplukt als de druiven optimaal rijp zijn. De prachtige wijnen van Montegaredo krijgen hun eigen karakter mede door de verfijnde houtlagering. Deze houtlagering geeft de wijnen verfijnde tannines, een ronde smaak en mooie tonen van onder meer vanille, chocolade en koffie.
BAROLO D.O.C.G. AMALIA
Cascina Amalia, Piemonte, Italië
Gemaakt van 100% nebbiolo, op een klassieke manier gemaakt waarbij de druiven 20-30 dagen op hun schil liggen te vergisten. Daarna een rijping van 2/ 2,5 jr op Frans eiken van 2600ltr. Schoolvoorbeeld van Barolo, met kracht en delicaatheid in één gebracht. Decanteren aanbevolen.
​
BAROLO D.O.C.G. PERNANNO RISERVA
Domaine Sobrero-Langhe, Piemonte, Italië
Een donkere wijn met robijnrode / bruine gloed. De Barolo Riserva heeft mooi ontwikkelde
tannines en een bijzonder mineraal karakter. Met aroma van leer, zoet hout, zwarte peper,
graniet, tabak en iets van steranijs. Een stevige, maar zeer mooi ontwikkelde, elegante Barolo
van topkwaliteit. De gemiddelde leeftijd van de wijnranken is 60 jaar oud. De wijngaard is
gelegen op 350 meter hoogte, op het zuid-zuidwesten. De grond in de wijngaard bestaat uit
klei, steen en iets van kalksteen. De wijn vergist op roestvrijstalen vaten, waarna deze voor een
minimale periode van 36 maanden rust op vaten van Sloveens eiken.
​
TOMMASI VITICOLTORI RIPASSO
Tommasi, Veneto, Italië
Het in 1902 opgerichte familiebedrijf ligt in Pedemonte, een klein dorpje in het hart van de
‘Valpolicella Classico’ regio, in het noordwestelijk deel van Verona-Veneto. Ripasso is het unieke
resultaat van de 2de fermentatie van de Tommasi Valpolicella Classico Superiore op de warme gedroogde druivenschillen, overgebleven na persing voor de Tommasi Amarone. Dit proces,
gebruikt in uitzonderlijke jaargangen, verleent rijkheid en karakter aan deze grote wijn.
​
TOMMASI VITICOLTORI AMARONE DELLA VALPILICELLA
Tommasi, Veneto, Italië
De Amarone della Valpolicella is één van de beste Italiaanse wijnen. De druivenrassen die
worden gebruikt voor Amarone zijn corvina, rondinella en oseleta. De druiven worden 4
maanden gedroogd voordat ze worden geperst. Deze methode heet ‘appassimento’. Na de
gisting rijpt de wijn 30 maanden op eikenhouten vaten, om vervolgens nog 14 maanden op fles
in de karakteristieke kelders verder te rijpen.
​
SCAGLIOLA BARBERA S’ASTI DOC ‘FREM’
Scagliola Barbera, Piemonte, Italië
Druif: barbera
Granaatrode wijn met intense neus en krachtig bouquet. De wijn is traditioneel opgevoed in grote houten vaten van Sloveens eiken. In de smaak heeft deze wijn tonen van wilde bessen en bramen. De wijn heeft veel diepte en een perfecte verhouding tussen zuren en bitters.
​
SCAGLIOLA BARBERA D’ASTI ‘SANSI’
Scagliola Barbera, Piemonte, Italië
Druif: barbera
Een prachtige volronde wijn uit het noorden van Italië. Gemaakt van de barbera druif. Deze wijn is opgevoed op houten vaten gedurende 12 maanden. Het resultaat is een volle, warme wijn met veel geconcentreerde smaak. In de smaak heeft deze wijn tonen van wilde bessen en bramen. Deze wijn heeft veel diepte en een perfecte verhouding tussen frisheid en bitters.
VESEVO
Vesevo, Campania, Italië
Het wijnhuis Vesevo is genoemd naar de befaamde vulkaan Vesuvius. De wijngaarden genieten
een zeer gunstige ligging. De wijn wordt gemaakt van 100% gaglianico druiven.
​
ZOLLA
Vigneti del salento, Puglia, Italië
De Primitivo di Manduria heeft een robijnrode kleur met tinten van violet. In de neus komen intense, complexe, fruitige aroma’s naar voren met hints van klein rood fruit, zoals kersen en bramen. Deze wijn heeft een fluweelachtige textuur en is zacht en warm en rijk aan tannines, en heeft een lange afdronk. Deze prachtige rode wijn bestaat uit 100% primitivo druiven. De wijn ondergaat een malolactische fermentatie in RVS tanks. Rijping in gebruikte Amerikaanse en Franse eiken vaten voor 6-8 maanden.
AMAYNA - SYRAH
Viñas Garces Silva, Leyda Valley, Chili
De granietgrond en het zeeklimaat geven deze syrah met een intense violette kleur, tonen van donker en rood fruit. Misschien wel de beste syrah van Chili, want naast de fruittonen ook prachtige tonen van rozemarijn, tijm en een subtiele geur van leer/ aardsheid. In de finale prachtige zuren en een enorme lange afdronk. De wijn ontwikkelt zich nog in het glas.
PACIFICO SUR - PINOT NOIR RESERVE
Tutunjian Vineyards, San Antonio Valley, Chili
Rijpe rode kers, bosaardbei in harmonie met tonen van tabak, bosgeuren. De zachte smaak zit boordevol elegant fruit met een aangename frisse afdronk en ronde tannine (6-8 maanden houtrijping op Frans eiken).
BINZ + BRATT PINOT NOIR & CABERNET SAUVIGNON
Binz + Bratt, Pfalz, Duitsland
De combinatie van de twee uitzonderlijke druiven, pinot noir en cabernet sauvignon geven deze
wijn elegantie en kracht. Het karakter is licht en daardoor heerlijk elegant met de aroma’s die je van pinot noir wilt (bosbessen, frisse aardbei). De cabernet sauvignon werkt als peper en zout
en geeft de wijn een mooie ruggengraat met juist voldoende tannine. biologisch, niet gecertificeerd.
​
LAGAR DE DAREI
Casa da Darei, Dão, Portugal
Gemaakt van lokale druiven, die groeien vlak aan de rivier de Dão. Deze wijn heeft een elegante geur van rood fruit, mooi ingetogen en fijne kruidigheid. De smaak is zeer zacht en een beheerste concentratie.
AALDERING CABERNET - MERLOT
Aaldering, Stellenbosch, Zuid Afrika
Deze granaat roodkleurige wijn geeft overheerlijke indrukken van zwarte bessen, aardbeien,
pruimen en donkere chocolade. Een verscheidenheid aan zwart en rood fruit in een blend van
65% cabernet sauvignon en 35% merlot