top of page
47C605F5-6DB6-453A-85D3-5ABA28AD3CF2_edited.jpg
19FB1022-5CC4-4D22-B084-D93D535EE39B_edited_edited.png

Champagne & Mousserende wijn

HERBERT BEAUFORT CHAMPAGNE BRUT GRAND CRU 

Herbert Beaufort, Champagne, Frankrijk    

                                                

Druiven: pinot noir en chardonnay

Het huis Beaufort is een ‘vigneron indépendant’; een onafhankelijk familiebedrijf dat met zelf-verbouwde druiven de mooiste champagne maakt. Deze champagne is gemaakt van de beste Grand Cru-druiven. 

Een volle, verfijnde champagne met veel smaak! 

CHAMPAGNE LAURENT-PERRIER BRUT LAURENT-PERRIER 

Laurent-Perrier, Champagne, Frankrijk    

 

Laurent-Perrier wordt wereldwijd erkend als één van de grootste champagnemerken.

De chardonnay druif domineert in deze wijn met een aandeel dat bijna twee keer hoger is 

dan gebruikelijk voor een Brut Champagne. Dankzij het evenwicht tussen de natuurlijke

frisheid en de suikers in de druiven hoeft de wijn slechts beperkt gedoseerd te worden.

De wijn is licht goedgekeurd met fijne, blijvende belletjes. De delicate geur is fris 

en complex met tonen van wit fruit en citrusvruchten. Een wonderlijk mooie mousse.

 

CHAMPAGNE LAUREN-PERRIER CUVEE ROSE 

Laurent-Perrier, Champagne, Frankrijk

 

Tot de beroemdste Champagnes van Laurent-Perrier behoort zonder twijfel de Cuvée

Rosé Brut in de kenmerkende 17e eeuwse vorm van de fles met goudomrande roze

etiket. De Cuvée Rosé Brut van Laurent-Perrier dankt z’n prachtige zalmroze kleur aan de zogenaamde saignée-techniek. Dit houdt in dat na zeer strenge selectie uitsluitend rijpe en gezonde pinot noir druiven kortstondig in een open vat worden geweekt waarbij de kleur uit de druivenschilletjes overgenomen wordt. De Cuvée Rosé Brut heeft een loepzuivere en knisperfrisse geur van aardbeien, framboos en zwarte kersen.

CHAMPAGNE MOËT & CHANDON BRUTE IMPÉRIAL 

Moët & Chandon, Champagne, Frankrijk

 

Wereldwijd is de Brut Impérial de meest verkochte en bekendste Champagne.

Deze Champagne is de icoon van het huis. Vanzelfsprekend omarmt deze Brut de unieke 

stijl van Moët & Chandon. Constant van hoge kwaliteit, open en toegankelijk in stijl,

verfijnd en exclusief in uitstraling - het ultieme aperitief.

 

PROSÉCCO DI VALDOBBIADENE BRUT 

Sorelle Bronca, Veneto, Italië        

                                            

Charmante prosécco met een aangename, zachte mousse. Opvallende zuivere smaak

Met fris citrus, peer, perzik en een lichte vleug amandelen. Volfruitige afdronk. Voor een 

Prosécco heeft deze wijn een uitzonderlijke concentratie. 

 

TORRENS MOLINER CAVA BRUT    

Torrens Moliner, Alt Penedès, Spanje        

                                              

Druiven: macabeo, xarel•lo en perellada

Een verfijnde kwaliteits cava van een relatief kleine producent. De Torrens Moliner cava heeft tonen van rijpe appel, bloemen, noten en citrusfruit. Gemaakt volgens de méthode traditionnelle, met een fleslagering van minimaal 12 maanden. Het Alt Penedès gebied is een van de hoogstgelegen wijngebieden, met een lage opbrengst maar zeer hoge kwaliteit.

Wijn Wit

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

PACIFICO SUR SAUVIGNON BLANC 

Tutunjian Central, Valley, Chili        

                                            

De wijn is verrassend fris en rijk tegelijk. Een mooie groene gloed zweeft door de wijn.

De geur heeft krachtig rijp citrusfruit, kruisbes, meloen en bloemigheid.

 

T’AIR D’OC CHARDONNAY 

Domaine Gayda, Languedoc, Frankrijk    

                                            

Prachtig voorbeeld van loepzuivere chardonnay met tonen van tropisch fruit, bloemen 

maar ook iets van roomboter. De smaak is zacht en droog met rijpe ananas, peer, meloen en een kruidige mineraliteit. De zuren zijn goed ‘verpakt’ en geven in de afdronk hun karakter weer.

 

PINOT GRIGIO MARCHESE DELLA TORRE

San Roco, Sicilië, Italië        

                                            

Frisse modern gemaakte witte wijn van het Italiaanse eiland Sicilië. In de geur en smaak 

tonen van peer en venkel. Een wijn met een volle afdronk en veel smaak.

                                                 

 

MEURSAULT DOMAINE DUJARDIN 

Domain Dujardin, Bourgogne, Frankrijk

De druiven voor deze wijn worden handmatig geplukt. De fermentatie vindt plaats in eikenvaten. De Chardonnay druiven geven een heerlijke fruitige wijn met veel aroma.

Deze Meursault heeft een mooie groen gouden kleur, met diepe goudgele highlights. In de neus aroma’s van boter, lindebloesem, geroosterde amandelen en toast.

 

DOMAINE FOURREY CHABLIS 1ER CRU CÔTE DE LÉCHET 

Chablis, Bourgogne, Frankrijk

Subtiel en elegant van geur met groene tonen, appel en mineraliteit. Door de ligging van de wijngaard op het zuidoosten, profiteert deze van de vroege ochtendzon. Hierdoor rijpen de druiven vrijwel altijd mooi.  Een zeer zuivere wijn, rond en soepel, krachtig en met een lange afdronk. Een Chablis premier Cru geeft in alle facetten meer dan een ‘gewone’ Chablis. Druif: chardonnay

 

MÂCON VILLAGES - VIEILLES VIGNES 

Domaine de la Verpaille, Bourgogne, Frankrijk

Een heerlijke, pure Chardonnay met levendig fruit en zachte hazelnoot aroma’s en in de neus. De ware aroma’s van deze druif mogen ongemaskerd doorschijnen. Hij leent zich als een wijn voor alledag door zijn zachtheid en een niet te droge afdronk.  

 

SAINT VERAN DOMAINE SIMONIN 

Domaine Simonin, Bourgogne, Frankrijk

Een verfijnde Saint Veran. Een gouden kleur met groene schittering. De wijn is gemaakt van 100% chardonnay druiven. De wijngaarden van de A.0.C. Saint Veran omringen de middeleeuwse burcht Chasselas.

 

RAIMBAULT-PINEAU SANCERRE 

Raimbault-Pineau, Loire, Frankrijk

Druif: sauvignon blanc Verfijnde Sancerre met veel fruit in geur en smaak. Veel tonen van witte bloemen, groene appel en citrus (grapefruit en limoen). Een wijn met mooie aroma’s, frisse elegante zuren en een fijne afdronk. Domaine Raimbault-Pineau ligt in het hart van het dorp Sury-en-Vaux Het bedrijf kent een lange geschiedenis, al meer dan 13 generaties wordt wijn gemaakt in de familie. Raimbault-Pineau heeft verschillende wijngaarden.

COTE DE CASCOGNE SIGNATURE

Domaine de Saint Lannes, Côtes de Gascogne, Frankrijk

Verfrissende wijn uit de Gascogne gemaakt van de kolombard druif. In de geur tonen van appel, citrus, kruisbes en vers gemaaid gras. De smaak is zacht en fris met een mooi fruit-bouquet van appel en citrus.

 

SCAIA BIANCA 

Tenuta Saint Antonio, Veneto, Italië

Scaia bestaat uit veertig procent garganega en gelijke delen trebbiano en chardonnay.

Dat maakt de Scaia Bianca onder zijn glazen afsluiting helder strogeel van kleur met een

iets groene schakering. De wijn geurt en smaakt intens en complex naar bloemen als 

acacia en jasmijn, stuift aroma’s van ananas, grapefruit en sinaasappel. Ook bespeur je

een vleugje appel, peer, mango en zelfs iets van banaan.

 

VESEVO FALANGHINA 

Vesevo, Campania, Italië

Vesevo is de oude naam van de vulkaan Vesuvius. Een elegante, zeer toepasselijke en goed uitgebalanceerde wijn met een vleugje honing in de afdronk.

 

RIESLING ORGANIC

Dreissigacker, Rheinhessen, Duitsland

Kristalheldere, licht gele kleur. In de neus iets bloemig met prachtige tonen van rijpe groene appel. De smaak is zeer geconcentreerd, krachtig gewoon! En deze verrukkelijke smaak blijft lang hangen. De afdronk is droog. 

 

BOYA - CHARDONNAY 

Garces Silva Leyda, Valley, Chili

Intense wijn met zijn uitgesproken chardonnay karakter en complexe aroma’s. Tonen van ananas, geroosterde amandelen, gedroogd fruit en verse papaja. De wijn is goed gestructureerd en fris in de mond, met een heerlijk lange afdronk.

 

AALDERING SAUVIGNON BLANC 

Aaldering, Stellenbosch, Zuid Africa 

Klassieke sauvignon blanc kenmerken met een tropische twist. Passievrucht, vijg, kruisbes,

ananas & grapefruit. Sur lie rijping en een goed geïntegreerde zuurgraad geeft de wijn een

verfrissende puurheid in de smaak alsmede een buitengewone complexiteit in de afdronk.

 

NETZI GRÜNER VELTLINER CLASSIC

Netzi, Carnuntum, Oostenrijk

Frisse, fruitige, droge wijn. De grüner veltliner is een typische Oostenrijkse druivensoort. Een

wijn met een fruitig Bouquet, fijne nuances, peperig (vers gemalen witte peper) en kruidig in de

mond.

 

TOMTIT 

Tomtit, Marlborough, Nieuw Zeeland

Tomtit is een wijn afkomstig uit het wijngebied Marlborough in Nieuw-Zeeland. Sinds de jaren tachtig planten de wijnboeren in Nieuw-Zeeland veel sauvignon blanc aan.

Deze sauvignon blanc van Tomtit is heerlijk fris en rijk van smaak met veel fruit als meloen, passievrucht en Granny Smith appel. De smaak is aromatisch en fris met tonen van munt, limoen en kruiden. 

 

MISTY COVE ESTATE SAUVIGNON BLANC 

Misty Cove, Marlborough, Nieuw Zeeland

Typisch Sauvignon uit Nieuw Zeeland. Het begint al bij de kleur: subtiel groen. Bij ruiken is er van alles te ontdekken: karakteristieke kruisbessen, verse kruiden en meloen. In de smaak is de wijn sappig en proef je het groen van selderij, kruisbes, vers gras, maar ook tropisch fruit zoals passievruchten en citrus. Dat de afdronk zo lang is laat zien dat de wijn van goede kwaliteit is.

BERNARDUS CHARDONNAY 

Bernardus, Californië, Verenigde staten

Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon in 1989 een stuk land

op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus

Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s

evenaren. 100% chardonnay. Licht goudgele kleur en intense aroma’s van witte bloemen,

acacia, exotisch fruit. Een kruidige, ronde wijn met een lange en krachtige afdronk.

De druiven wordende de hand geoogst en vervolgens voorzichtig geperst. 90% van de chardonnay wordt gefermenteerd op roestvrijstalen vaten.

 

BERNARDUS SAUVIGNON

Bernardus, Californië, Verenigde staten

100% sauvignon blanc licht gele kleur met aroma’s van citrusfruit, kruisbessen en enkele

groene tonen vers gemaaid gras. Deze wijn heeft smaken van grapefruit, kruisbessen, citrus- en

tropisch fruit en grassige tonen.

80% van de wijn is gefermenteerd in roestvrijstalen tanks. De overige 20% is gefermenteerd op ouder eikenhout.

 

GRAN LEIRIÑA TREIXADURA

Gran leiriña, Ribeiro, Spanje

Druif: Treixadura. Deze minerale witte wijn heeft veel aroma’s van onder meer citroen, witte perzik, bloesem, vuursteen en iets kruidigs. In de afdronk iets van mandarijnschil. De druiven worden verbouwd op een granieten bodem. De wijn is gefermenteerd en gelagerd op RVS (dus geen hout tonen). Gemaakt door Bodegas O’Ventosela in San Clodio Leiro, sinds 1980 actief. O’Ventosela maakt verfijnde wijnen met respect voor traditie maar ook met de laatste wijnmaak technieken. Het resultaat hiervan is een verfijnde wijn met een goede balans tussen frisheid en rijpheid.

Wijn rose

MIP DOMAINE SAINTE LUCIE 

Domaine, Sainte Lucie, Provence Frankrijk    

                                          

Voor de MIP Classic worden ’s nachts geplukte cinsault, syrah en grenache druiven 

direct na ontstelen apart geperst en separaat vergist op gekoelde tanks. Zo ontstaat een heel licht getinte rosé met geur en smaaknuances van rode vruchtjes en citrusfruit naast een 

verleidelijk kruidenparfum.

SALCUTA

Causeni, district Stefan, Voda Moldavië   

                                            

Deze bijzondere, fruitige "blush" rosé wordt gemaakt van uitsluitend pinot gris druiven in het 

Zuid-Oosten van Moldavië. Typerend voor deze rosé, is zijn zeer licht roze kleur en een uitgesproken boeket van zomers rood fruit. De afdronk is fris en fruitig, met een zachte afronding

Wijn Rood

CHÂTEAU MANGOT SAINT-EMILION GRAND CRU 

Château Mangot, Bordeaux, Frankrijk

 

Deze Saint Emilion wordt zorgvuldig gemaakt en rijp 12 tot 16 maanden op eikenhouten

barriques, waarvan ieder jaar 1/3 wordt vernieuwd. De wijn smaakt zeer harmonieus met

zachte tannine en zeer veel fruit. Château Mangot ligt op de zogenaamde Côtes de Saint-

Emilion. Het beste stuk van de regio, op het zuiden gericht. Men verzorgt er de wijngaarden 

met de allergrootste zorg, niets wordt aan het toeval over gelaten.

 

CHÂTEAU MANGOT SAINT-EMILION GRAND CRU CUVÉE QUINTESSENCE 

Château Mangot, Bordeaux, Frankrijk

 

Een verfijnde Saint-emilion Grand Cru uit 2012. Quintessence betekent letterlijk ‘het allerbeste

eruit halen’. Voor deze rode wijn worden alleen de aller rijpste en de beste druiven, bijna 100% Merlot, van de mooiste delen van de wijngaarden gebruikt. De wijn wordt opgevoed op nieuwe

‘’barriques’’ en er worden maar kleine hoeveelheden per jaar gemaakt.

 

SAINT EMILION LE TERTRE DE SARPE

Magnaudeix, Bordeaux, Frankrijk

 

Elegante bordeaux met zacht, rijp bessenfruit, ook het gebrande van de vaten is mooi in de aroma’s geïntrigeerd. De wijn heeft een prachtige Merlot stijl met klasse: fijne smaak, niet te zwaar met ronde tannines.

 

CHÂTEAU PELLETAN SAINT EMILION VIEUX GRAND CRU 

Magnaudeix, Bordeaux, Frankrijk

 

Deze Saint Emilion Grand Cru is een super wijn van een klassiek werkend Chateau. Krachtig en een stevige body met een zachte smaakstructuur van mooie zwarte bessen. Een delicate bordeaux met tonen van tabak, zoethout, ceder en prachtige fruittonen van bramen.

 

DOMAINE CHAMFORT SÉGURET TERROIR ‘CÔTÉ INVERSE’

Domaine Chamfort, Rhône, Frankrijk

 

Druiven: 80% grenache en 20% mourvèdre

Een Rhône wijn zónder de voor de Rhône o zo typische syrah druif. Dit maakt deze wijn sappiger en eleganter dan menig andere Rhône wijn. Deze robijnrode terroir wijn is afkomstig van een wijngaard gelegen op 450 meter boven de zeespiegel. In de geur veel tonen van zwart fruit, kersen en iets rokerigs. De smaak is krachtig en sensueel tegelijk. Een volle, fruitige wijn met een mooie lange afdronk.

DOMAINE CHAMFORT VACQUEYRAS

Domaine Chamfort, Rhône, Frankrijk

 

Druiven: grenache-, syrah-, mourvèdre en cinsault

Krachtige, elegante Rhône wijn met heerlijke kruidige smaaktonen. Soms lijkt het alsof je iets van peper proeft in deze wijn. De grenache druiven zorgen voor het fruitige in deze Vacqueyras, de syrah druiven voor het kruidige. Domaine Chamfort heeft een modern uitgeruste kelder waar de eerste gisting plaats vindt in temperatuur gecontroleerde inox tanks daarna rijpt de wijn 6 tot 12 maanden in grote vaten.

 

SANCERRE ROUGE - CHAVIGNOL 

Domaine Martin, Loire, Frankrijk

 

Prachtige rijpe wijn met helder en fris pinot noir: verfijnd rode besjes, rijpe aardbei, ingetogen hout en florale aroma’s. De smaak is elegant en prachtig in balans met een subtiele afdronk. Grote wijn! 

                                   

 

LE CHANT DU SORBIER 

Domaine Mirabel, Languedoc, Frankrijk

 

De pure fruitigheid van Pic Saint-Loup komt hierin volop tot uiting, blauwe bes, viooltjes en zoete kers. In de smaak komt de kruidigheid meer naar voren, met hints van kruidnagel en stoofpeer. De afdronk is gemiddeld van concentratie met tannines die goed in balans zijn met de zuren en alcohol. 

 

BOURGOGNE HAUTES CÔTES DE BEAUNE 

Jean Féry & Fils, Bourgogne, Frankrijk

 

Een elegante pinot noir van de familie Féry die 10 hectare wijngaarden bezit in de Côtes de Beaune. Biologisch gecertificeerd.

 

RIOJA GRAN VINO RESERVA - FINCA LA EMPERATRIZ 

Finca la Emperatriz, Rioja, Spanje

 

Kersenrode wijn met de geur van de klassieke rioja: warm en intens, met kersenjam, rijpe pruimen, sinaasappelschil en tonen van subtiel houtgebruik zoals vanille en wat caramel. De smaak is rond en aangenaam fruitig met een goede structuur; de tannines zijn zacht en prachtig ingepakt in het geheel.

 

VIÑA ZEARRA RIOJA CRIANZA

Viña Zearra, Rioja, Spanje

 

Deze verfijnde rode Rioja van Bodegas Petralanda is gedurende 15 maanden gelagerd op houten van Amerikaans eiken. Deze lagering geeft mooie vanilletonen. Hierna heeft nog een flesrijping plaatsgevonden, alvorens de wijn op de markt is gebracht. De Crianza Zearra heeft een zachte smaak en niet dat hele zware vanille, zoals vele Rioja wijnen wel hebben. De wijn is kruidig, elegant getoast met hout, maar ook met mooi bessenfruit. Een verfijnde, ronde rode wijn met goede vulling en balans. Druiven: tempranillo en garnacha

NOSTER INICIAL PRIORAT 

Noster, Priorat, Spanje

 

Een krachtige, maar toch ook elegante rode wijn. De wijn rijpt op gebruikte Franse houten

vaten. Gemaakt van 65% grenache, 30% carinyena, 5% cabernet sauvignon. De druiven

worden met de hand geplukt en er vindt een strenge selectie op kwaliteit van de druiven plaats.

De wijn rijpt op gebruikte Franse vaten, daarna 12 tot 24 maanden op RVS vaten.

 

PETIT VERDOT - LA NIETA MIRIAR 

Bodegas Arloren, Jumilla, Spanje

 

Diepe en geconcentreerde rode kleur. Volop rijpe cassis aroma’s en wat aardsheid in de neus, goed verpakt in subtiele houtnuances en een hint van mineraliteit. In de mond is de wijn complex en mondvollen, met stevige tannines die na het paraferen goed in balans komen met de geconcentreerde aroma’s van de rode bessen.

 

BODEGAS MONTEGAREDO CRIANZA

Bodegas Montegaredo, Ribera del Duero, Spanje

 

Druif tempranillo

Een verfijnde tempranillo wijn met donkere kleur, complexe aroma’s van rijp donker fruit, hout, kruiden en iets mineraligs. De wijn oudert op houten vaten gedurende 12 tot 14 maanden. Deze crianza wijn is afkomstig van wijngaarden gelegen op de prachtige hellingen van Cuesta Manvirgo, in Ribera del Duero, op meer dan 800m hoogte. De bodem is hier niet erg voedzaam, met zand, grind en klei. 

De druiven voor de wijnen van Bodegas Montegaredo worden met de hand geplukt. Selectie vindt nauwgezet plaats; er wordt in batches geplukt als de druiven optimaal rijp zijn. De prachtige wijnen van Montegaredo krijgen hun eigen karakter mede door de verfijnde houtlagering. Deze houtlagering geeft de wijnen verfijnde tannines, een ronde smaak en mooie tonen van onder meer vanille, chocolade en koffie.

                             

 

BAROLO D.O.C.G. AMALIA 

Cascina Amalia, Piemonte, Italië

 

Gemaakt van 100% nebbiolo, op een klassieke manier gemaakt waarbij de druiven 20-30 dagen op hun schil liggen te vergisten. Daarna een rijping van 2/ 2,5 jr op Frans eiken van 2600ltr. Schoolvoorbeeld van Barolo, met kracht en delicaatheid in één gebracht. Decanteren aanbevolen. 

 

BAROLO D.O.C.G. PERNANNO RISERVA 

Domaine Sobrero-Langhe, Piemonte, Italië

 

Een donkere wijn met robijnrode / bruine gloed. De Barolo Riserva heeft mooi ontwikkelde 

tannines en een bijzonder mineraal karakter. Met aroma van leer, zoet hout, zwarte peper,

graniet, tabak en iets van steranijs. Een stevige, maar zeer mooi ontwikkelde, elegante Barolo

van topkwaliteit. De gemiddelde leeftijd van de wijnranken is 60 jaar oud. De wijngaard is

gelegen op 350 meter hoogte, op het zuid-zuidwesten. De grond in de wijngaard bestaat uit

klei, steen en iets van kalksteen. De wijn vergist op roestvrijstalen vaten, waarna deze voor een

minimale periode van 36 maanden rust op vaten van Sloveens eiken.

 

TOMMASI VITICOLTORI RIPASSO 

Tommasi, Veneto, Italië

 

Het in 1902 opgerichte familiebedrijf ligt in Pedemonte, een klein dorpje in het hart van de

‘Valpolicella Classico’ regio, in het noordwestelijk deel van Verona-Veneto. Ripasso is het unieke

resultaat van de 2de fermentatie van de Tommasi Valpolicella Classico Superiore op de warme gedroogde druivenschillen, overgebleven na persing voor de Tommasi Amarone. Dit proces,

gebruikt in uitzonderlijke jaargangen, verleent rijkheid en karakter aan deze grote wijn.

 

TOMMASI VITICOLTORI AMARONE DELLA VALPILICELLA 

Tommasi, Veneto, Italië

 

De Amarone della Valpolicella is één van de beste Italiaanse wijnen. De druivenrassen die 

worden gebruikt voor Amarone zijn corvina, rondinella en oseleta. De druiven worden 4 

maanden gedroogd voordat ze worden geperst. Deze methode heet ‘appassimento’. Na de

gisting rijpt de wijn 30 maanden op eikenhouten vaten, om vervolgens nog 14 maanden op fles

in de karakteristieke kelders verder te rijpen.

 

SCAGLIOLA BARBERA S’ASTI DOC ‘FREM’ 

Scagliola Barbera, Piemonte, Italië

 

Druif: barbera

Granaatrode wijn met intense neus en krachtig bouquet. De wijn is traditioneel opgevoed in grote houten vaten van Sloveens eiken. In de smaak heeft deze wijn tonen van wilde bessen en bramen. De wijn heeft veel diepte en een perfecte verhouding tussen zuren en bitters.

 

SCAGLIOLA BARBERA D’ASTI ‘SANSI’

Scagliola Barbera, Piemonte, Italië

 

Druif: barbera

Een prachtige volronde wijn uit het noorden van Italië. Gemaakt van de barbera druif. Deze wijn is opgevoed op houten vaten gedurende 12 maanden. Het resultaat is een volle, warme wijn met veel geconcentreerde smaak. In de smaak heeft deze wijn tonen van wilde bessen en bramen. Deze wijn heeft veel diepte en een perfecte verhouding tussen frisheid en bitters.

                                                  

 

VESEVO 

Vesevo, Campania, Italië

 

Het wijnhuis Vesevo is genoemd naar de befaamde vulkaan Vesuvius. De wijngaarden genieten

een zeer gunstige ligging. De wijn wordt gemaakt van 100% gaglianico druiven.

 

ZOLLA 

Vigneti del salento, Puglia, Italië

 

De Primitivo di Manduria heeft een robijnrode kleur met tinten van violet. In de neus komen intense, complexe, fruitige aroma’s naar voren met hints van klein rood fruit, zoals kersen en bramen. Deze wijn heeft een fluweelachtige textuur en is zacht en warm en rijk aan tannines, en heeft een lange afdronk. Deze prachtige rode wijn bestaat uit 100% primitivo druiven. De wijn ondergaat een malolactische fermentatie in RVS tanks. Rijping in gebruikte Amerikaanse en Franse eiken vaten voor 6-8 maanden.

 

 

AMAYNA - SYRAH 

Viñas Garces Silva, Leyda Valley, Chili

 

De granietgrond en het zeeklimaat geven deze syrah met een intense violette kleur, tonen van donker en rood fruit. Misschien wel de beste syrah van Chili, want naast de fruittonen ook prachtige tonen van rozemarijn, tijm en een subtiele geur van leer/ aardsheid.  In de finale prachtige zuren en een enorme lange afdronk. De wijn ontwikkelt zich nog in het glas.   

                    

 

PACIFICO SUR - PINOT NOIR RESERVE 

Tutunjian Vineyards, San Antonio Valley, Chili

 

Rijpe rode kers, bosaardbei in harmonie met tonen van tabak, bosgeuren. De zachte smaak zit boordevol elegant fruit met een aangename frisse afdronk en ronde tannine (6-8 maanden houtrijping op Frans eiken).  

 

 

BINZ + BRATT PINOT NOIR & CABERNET SAUVIGNON 

Binz + Bratt, Pfalz, Duitsland

 

De combinatie van de twee uitzonderlijke druiven, pinot noir en cabernet sauvignon geven deze

wijn elegantie en kracht. Het karakter is licht en daardoor heerlijk elegant met de aroma’s die je van pinot noir wilt (bosbessen, frisse aardbei). De cabernet sauvignon werkt als peper en zout

en geeft de wijn een mooie ruggengraat met juist voldoende tannine. biologisch, niet gecertificeerd.

 

LAGAR DE DAREI  

Casa da Darei, Dão, Portugal

 

Gemaakt van lokale druiven, die groeien vlak aan de rivier de Dão. Deze wijn heeft een elegante geur van rood fruit, mooi ingetogen en fijne kruidigheid. De smaak is zeer zacht en een beheerste concentratie. 

 

 

AALDERING CABERNET - MERLOT 

Aaldering, Stellenbosch, Zuid Afrika

 

Deze granaat roodkleurige wijn geeft overheerlijke indrukken van zwarte bessen, aardbeien,

pruimen en donkere chocolade. Een verscheidenheid aan zwart en rood fruit in een blend van

65% cabernet sauvignon en 35% merlot

bottom of page