top of page
47C605F5-6DB6-453A-85D3-5ABA28AD3CF2_edited.jpg
19FB1022-5CC4-4D22-B084-D93D535EE39B_edited_edited.png

Champagne & Mousserende wijn

CHAMPAGNE LAURENT-PERRIER 

Laurent-Perrier, Champagne, Frankrijk

"Melanger le meuilleur avec le meuilleur pour obtenir le meilleur"

(blending the best with the best to obtain the very best)

In de champagnestreek wacht men geduldig op een uitzonderlijk oogstjaar. Maar bij Grand Siècle doen ze het anders: zij componeren het perfecte jaar zelf. Deze zeldzame cuvée, Iteration No.26, is een meesterlijke blend van drie grote oogstjaren: 2007, 2008 en 2012 - elk op zijn hoogtepunt geselecteerd. Met zijn fijne mousse, tonen van witte bloemen, geroosterde brioche en citruszesde. is dit geen gewone champagne. Het is een moment. Een viering van precisie, balans en tijd.

CHAMPAGNE LAURENT-PERRIER BRUT  

Laurent-Perrier, Champagne, Frankrijk    

 

Laurent-Perrier wordt wereldwijd erkend als één van de grootste champagnemerken.

De chardonnay druif domineert in deze wijn met een aandeel dat bijna twee keer hoger is 

dan gebruikelijk voor een Brut Champagne. Dankzij het evenwicht tussen de natuurlijke

frisheid en de suikers in de druiven hoeft de wijn slechts beperkt gedoseerd te worden.

De wijn is licht goedgekeurd met fijne, blijvende belletjes. De delicate geur is fris 

en complex met tonen van wit fruit en citrusvruchten. Een wonderlijk mooie mousse.

 

CHAMPAGNE LAUREN-PERRIER CUVÉE ROSE 

Laurent-Perrier, Champagne, Frankrijk

 

Tot de beroemdste Champagnes van Laurent-Perrier behoort zonder twijfel de Cuvée

Rosé Brut in de kenmerkende 17e eeuwse vorm van de fles met goudomrande roze

etiket. De Cuvée Rosé Brut van Laurent-Perrier dankt z’n prachtige zalmroze kleur aan de zogenaamde saignée-techniek. Dit houdt in dat na zeer strenge selectie uitsluitend rijpe en gezonde pinot noir druiven kortstondig in een open vat worden geweekt waarbij de kleur uit de druivenschilletjes overgenomen wordt. De Cuvée Rosé Brut heeft een loepzuivere en knisperfrisse geur van aardbeien, framboos en zwarte kersen.

CHAMPAGNE MOËT & CHANDON BRUTE IMPÉRIAL 

Moët & Chandon, Champagne, Frankrijk

 

Wereldwijd is de Brut Impérial de meest verkochte en bekendste Champagne.

Deze Champagne is de icoon van het huis. Vanzelfsprekend omarmt deze Brut de unieke 

stijl van Moët & Chandon. Constant van hoge kwaliteit, open en toegankelijk in stijl,

verfijnd en exclusief in uitstraling - het ultieme aperitief.

 

CLOS MONT-BLANC CAVA BRUT

Clos Mont-Blanc, Do Conca de Barbera, Spanje

Druiven: macabeo en perellada

Het is een mooie, droge, maar fruitige cava. Door de blend van de twee druifsoorten heeft de wijn een frisse, zachte mousse. De tonen van de wijn zijn voornamelijk wit fruit, rijpe appel en peer. De tonen van de wijn zijn voornamelijk wit fruit, rijpe appel en peer.

Wijn Wit

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

MEURSAULT DOMAINE FAIVELEY 

Domain Faiveley Cote de Beaune Frankrijk

Afkomstig van de zuidgerichte hellingen in het hart van de Cote de beaune. Een elegante romige

chardonnay met frisse mineralen en tonen van perzik, amandel en vanille. Puur vakmanschap uit Meursault.

DOMAINE MICHAUT CHABLIS 1ER CRU VAUCOUPIN 

Chablis Bourgogne Frankrijk

Deze Premier Cru uit het hart van Chablis komt van de hellingen bij Chichée, op een ondergrond van kalk en fossiele afzettingen. Het terroir zorgt voor een loepzuivere wijn met spanning, verfijning en karakter. In de geur delicate tonen van limoen, witte bloesem en natte steen. In de smaak strak en mineraal, met levendige zuren en een lange, elegante afdronk. De kalkrijke bodem geeft de wijn zijn kenmerkende frisheid en finesse. Druifsoort: Chardonnay

BOSQUET DES PAPES CHATEAUNEUF-DU-PAPE 

Chateauneuf du pape Rhone Frankrijk

Een klassieke Rhone-blend van Grenache, Syrah en Mourvedre met diepgang en elegantie. In de neus rijp rood fruit en kruiden. Vol en rijk in de mond, met zachte tannines en een lange, kruidige afdronk.

SANT-VÉRAN 

Sant-Véran Bourgogne Frankrijk

Een levendige wijn met frisse tonen van witte bloesem, perzik, en een klein beetje amandel.

De kalkrijke bodem en het zachte klimaat geven haar die zuivere elegantie waar wijnliefhebbers van over de hele wereld voor naar Bourgogne komen.

BERNARDUS CHARDONNAY 

Bernardus Californië Verenigde staten

Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon in 1989 een stuk land

op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus

Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s

evenaren. 100% chardonnay. Licht goudgele kleur en intense aroma’s van witte bloemen,

acacia, exotisch fruit. Een kruidige, ronde wijn met een lange en krachtige afdronk.

CHRISTINA GRÜNER VELTLINER 

Christina Carnuntum Oostenrijk

Het is een ongefilterde natuurwijn, waarvan de druif met de hand wordt geoogst eind september. De

fermentatie komt spontaan op gang door natuurlijke gisten. De druif wordt in het meest zuidelijke en warmste gedeelte van Neder-Oostenrijk aan de Donau geteeld. De wijn heeft tonen van groene appel, kruisbes en limoen, met een vleugje peper op de afdronk, wat de wijn in een mooie balans brengt.

Het is een wijn met een levendig en fris karakter, met een goede balans tussen fruit en aciditeit.

VERDICCHIO CASTELLI DI JESI 

Piersanti Le Marche Italië

Een frisse en levendige wijn met tonen van groene appel, citrus en een hint van amandel. De zilte zeewind en de kalkrijke bodem geven de wijn een verfijnde mineraliteit.

ANTINORI BRAMITO DELLA SALA 

Bargino Umbrië

Italië

Een elegante italiaanse Chardonnay van het beroemde wijnhuis Antinori. Fris en verfijnd met aroma’s van appel, peer en een subtiele toets van vanille door rijping op eiken. In de smaak vol en romig, maar met een levendige mineraliteit die zorgt voor balans en lengte.

LA MORTELLE VIVIA 

Maremma Toscane Italië

Lichtgroen-gele kleur met schitteringen. In de neus ontvouwt zich een bouquet van rijpe appel, ananas,

limoen, bloesem en een vleugje gemengd gesuikerd fruit. In de mond ervaar je een elegante, sappige

structuur. Fris en levend met mooie balans tussen fruit en mineraliteit. De afdronk is lang, met citrus

accenten en subtiele mediterrane kruidigheid.

TERUZZI TERRE DI TUFI 

San Gimignano Toscane Italië

Stralend strogeel met een lichtgroene gloed. In de neus ontwaken aroma’s van rijpe appel, perzik en

grapefruit, verfijnd door een subtiele toast-noot en vanille van het hout. In de mond vol van structuur: romig met levendige zuren en een zachte houtteint. De afdronk is elegant, met een hint van amandel.

RIAS BAIXAS LUSCO 

Galicie Rias Baixas Spanje

Zon in een glas uit Galcie. Deze Albarino bruist van levendige citrus, perzik en een zilte frisheid die doet denken aan de zeewind van de Atlantische kust. Elegant en verfijnd, met een klein beetje mineraliteit en een zachte, verfrissende afdronk.

Wijn rose

MIP DOMAINE SAINTE LUCIE 

Domaine, Sainte Lucie, Provence Frankrijk    

                                          

Voor de MIP Classic worden ’s nachts geplukte cinsault, syrah en grenache druiven 

direct na ontstelen apart geperst en separaat vergist op gekoelde tanks. Zo ontstaat een heel licht getinte rosé met geur en smaaknuances van rode vruchtjes en citrusfruit naast een 

verleidelijk kruidenparfum.

Wijn Rood

SAINT EMILION LE TERTRE DE SARPE 

Magnaudeix, Bordeaux, Frankrijk

Elegante bordeaux met zacht, rijp bessenfruit, ook het gebrande van de vaten is mooi in de aroma’s

geïntrigeerd. De wijn heeft een prachtige Merlot stijl met klasse: fijne smaak, niet te zwaar met ronde

tannines.

DOMAINE FERRANDIERE 

Domaine Ferrandiere, Languedoc-Roussillon, Frankrijk

Een Pinot Noir die zes maanden rijpt in eikenhouten vaten. Tonen van aardbeien, kersen, rode bessen

specerijen en vanille. De wijngaard ligt op 40km afstand van de Middellandse Zee. Bepaalde delen van het

land worden nog jaarlijks bewust overspoeld om het zoutgehalte te verminderen. Op dit bijzondere land

kunnen nu verschillende wijnstokken groeien. De druiven krijgen door deze bodem een intense smaak en

frisse zuren.

DOMAINE CHAMFORT SÉGURET TERROIR ‘CÔTÉ INVERSE’ 

Domaine Chamfort, Rhône, Frankrijk

Druiven: 80% grenache en 20% mourvèdre

Een Rhône wijn zónder de voor de Rhône o zo typische syrah druif. Dit maakt deze wijn sappiger en

eleganter dan menig andere Rhône wijn. Deze robijnrode terroir wijn is afkomstig van een wijngaard gelegen op 450 meter boven de zeespiegel. In de geur veel tonen van zwart fruit, kersen en iets rokerigs. De smaak is krachtig en sensueel tegelijk. Een volle, fruitige wijn met een mooie lange afdronk.

DOMAINE CHAMFORT VACQUEYRAS 

Domaine Chamfort, Rhone, Frankrijk

Deze wijn heeft karakter, robuust, kruidig en zwoel. De naam ‘la Perdriere’ verwijst naar de wilde patrijzen

die door de wijngaarden fladderen. Een knipoog naar de levendigheid en elegantie van de wijn zelf.

Wijnmaker Vasco Perdigao laat de natuur spreken in elke fles. Verwacht rijpe bessen en kruidigheid.

LE CHANT DU SORBIER 

Domaine Mirabel, Languedoc, Frankrijk

De pure fruitigheid van Pic Saint-Loup komt hierin volop tot uiting, blauwe bes, viooltjes en zoete kers. In de smaak komt de kruidigheid meer naar voren, met hints van kruidnagel en stoofpeer. De afdronk is gemiddeld van concentratie met tannines die goed in balans zijn met de zuren en alcohol.

RIOJA GRAN VINO RESERVA - FINCA LA EMPERATRIZ 

Finca la Emperatriz, Rioja, Spanje

Kersenrode wijn met de geur van de klassieke rioja: warm en intens, met kersenjam, rijpe pruimen,

sinaasappelschil en tonen van subtiel houtgebruik zoals vanille en wat caramel. De smaak is rond en

aangenaam fruitig met een goede structuur; de tannines zijn zacht en prachtig ingepakt in het geheel.

VIÑA ZEARRA RIOJA CRIANZA 

Viña Zearra, Rioja, Spanje

Deze verfijnde rode Rioja van Bodegas Petralanda is gedurende 15 maanden gelagerd op houten van

Amerikaans eiken. Deze lagering geeft mooie vanilletonen. Hierna heeft nog een flesrijping plaatsgevonden, alvorens de wijn op de markt is gebracht. De Crianza Zearra heeft een zachte smaak en niet dat hele zware vanille, zoals vele Rioja wijnen wel hebben. De wijn is kruidig, elegant getoast met hout, maar ook met mooi bessenfruit. Een verfijnde, ronde rode wijn met goede vulling en balans. Druiven: tempranillo en garnacha

NOSTER INICIAL PRIORAT 

Noster, Priorat, Spanje

Een krachtige, maar toch ook elegante rode wijn. De wijn rijpt op gebruikte Franse houten

vaten. Gemaakt van 65% grenache, 30% carinyena, 5% cabernet sauvignon. De druiven

worden met de hand geplukt en er vindt een strenge selectie op kwaliteit van de druiven plaats.

De wijn rijpt op gebruikte Franse vaten, daarna 12 tot 24 maanden op RVS vaten.

PETIT VERDOT - LA NIETA MIRIAR 

Bodegas Arloren, Jumilla, Spanje

Diepe en geconcentreerde rode kleur. Volop rijpe cassis aroma’s en wat aardsheid in de neus, goed verpakt

in subtiele houtnuances en een hint van mineraliteit. In de mond is de wijn complex en mondvollen, met

stevige tannines die na het paraferen goed in balans komen met de geconcentreerde aroma’s van de rode

bessen.

VINA ZEARRA TINTO JOVEN RIOJA

Vina Zearra, Rioja, Spanje

Druifsoort 100% Tempranillo uit de Rioja streek.

Deze rioja heeft het keurmerk joven dat betekent dat het een jonge wijn is die niet wordt

gerijpt op eikenhout en jong de fles ingaat.

Het is een wijn met nog een jong karakter waardoor het nog intense volle aroma’s heeft

van rood fruit en lichtelijk kruidig dat geeft de wijn een volle en frisse smaak.

BAROLO D.O.C.G. AMALIA 2018  (2015 & 2016 beschikbaar)

Cascina Amalia, Piemonte, Italië

Gemaakt van 100% nebbiolo, op een klassieke manier gemaakt waarbij de druiven 20-30 dagen op hun

schil liggen te vergisten. Daarna een rijping van 2/ 2,5 jr op Frans eiken van 2600ltr. Schoolvoorbeeld van

Barolo, met kracht en delicaatheid in één gebracht. Decanteren aanbevolen.

BAROLO D.O.C.G. PERNANNO RISERVA 2012 

Domaine Sobrero-Langhe, Piemonte, Italië

Een donkere wijn met robijnrode gloed. De Barolo Riserva heeft mooi ontwikkelde tannines en een bijzonder mineraal karakter. Met aroma van leer, zoet hout, zwarte peper, graniet, tabak en iets van steranijs. Een stevige, maar zeer mooi ontwikkelde, elegante Barolo van topkwaliteit. De gemiddelde leeftijd van de wijnranken is 60 jaar oud. De wijngaard is gelegen op 350 meter hoogte, op het zuid-zuidwesten. De grond in de wijngaard bestaat uit klei, steen en iets van kalksteen. De wijn vergist op roestvrijstalen vaten, waarna deze voor een minimale periode van 36 maanden rust op vaten van Sloveens eiken.

TOMMASI VITICOLTORI RIPASSO 

Tommasi, Veneto, Italië

Het in 1902 opgerichte familiebedrijf ligt in Pedemonte, een klein dorpje in het hart van de

‘Valpolicella Classico’ regio, in het noordwestelijk deel van Verona-Veneto. Ripasso is het unieke

resultaat van de 2de fermentatie van de Tommasi Valpolicella Classico Superiore op de warme gedroogde

druivenschillen, overgebleven na persing voor de Tommasi Amarone. Dit proces,

gebruikt in uitzonderlijke jaargangen, verleent rijkheid en karakter aan deze grote wijn.

TOMMASI VITICOLTORI AMARONE DELLA VALPILICELLA 

Tommasi, Veneto, Italië

De Amarone della Valpolicella is één van de beste Italiaanse wijnen. De druivenrassen die

worden gebruikt voor Amarone zijn corvina, rondinella en oseleta. De druiven worden 4

maanden gedroogd voordat ze worden geperst. Deze methode heet ‘appassimento’. Na de

gisting rijpt de wijn 30 maanden op eikenhouten vaten, om vervolgens nog 14 maanden op fles

in de karakteristieke kelders verder te rijpen.

PASSITIVO 

Appassimento Primitivo, Puglia, Italië

Volle primitivo die tonen heeft van zwarte bessen, pruimen en braambes. Daarnaast zit er een vleugje

framboos door wat de wijn soepel houdt. Lichte tonen van pure chocolade komen er door met zo af en toe

de geur van vanille. Bij deze wijn is het ook mogelijk dat er een licht pepertje wordt ervaren. Een echte

Italiaanse klassieker!

SCAGLIOLA BARBERA S’ASTI DOC ‘FREM’ 

Scagliola Barbera, Piemonte, Italië

Granaatrode wijn met intense neus en krachtig bouquet. De wijn is traditioneel opgevoed in grote houten

vaten van Sloveens eiken. In de smaak heeft deze wijn tonen van wilde bessen en bramen. De wijn heeft

veel diepte en een perfecte verhouding tussen zuren en bitters.

SCAGLIOLA BARBERA D’ASTI ‘SANSI’ 

Scagliola Barbera, Piemonte, Italië

Een prachtige volronde wijn uit het noorden van Italië. Gemaakt van de barbera druif. Deze wijn is opgevoed op houten vaten gedurende 12 maanden. Het resultaat is een volle, warme wijn met veel geconcentreerde

smaak. In de smaak heeft deze wijn tonen van wilde bessen en bramen. Deze wijn heeft veel diepte en een

perfecte verhouding tussen frisheid en bitters.

AALDERING CABERNET - MERLOT 

Aaldering Stellenbosch, Zuid Afrika

Deze granaat roodkleurige wijn geeft overheerlijke indrukken van zwarte bessen, aardbeien,

pruimen en donkere chocolade. Een verscheidenheid aan zwart en rood fruit in een blend van

65% cabernet sauvignon en 35% merlot

SYNORO SKOURAS 

Nemea, Peloponnesos, Griekenland

Griekenland- Peloponnesos Rijp rood fruit zoals bessen, kersen en aardbeien die de overhand hebben in

deze wijn. Daarnaast is er in deze wijn een vleugje chocolade te bekennen in combinatie met vanille.

Souplesse en kracht komen samen. Een mooie volle ronde wijn met een kleine zachtheid. De druiven

cabernet franc, merlot en agiorgitiko zijn hier gebruikt. Een absolute aanrader!

AMAYNA - SYRAH 

Viñas Garces, Silva Leyda Valley, Chili

De granietgrond en het zeeklimaat geven deze syrah met een intense violette kleur, tonen van donker en

rood fruit. Misschien wel de beste syrah van Chili, want naast de fruittonen ook prachtige tonen van

rozemarijn, tijm en een subtiele geur van leer/ aardsheid. In de finale prachtige zuren en een enorme lange afdronk. De wijn ontwikkelt zich nog in het glas.

Openingstijden:

Maandag           12:00 - 21:00

Dinsdag             12:00 - 21:00

Woensdag         Gesloten

Donderdag       12:00 - 21:00

Vrijdag              12:00 - 21:00

Zaterdag            12:00 - 21:00

Zondag             12:00 - 21:00

Buorren 7 -  8525 EB Langweer

Tel. +31 513 499 297

mob. 06-418 033 07

info@jagertje-langweer.nl

©2023 by 't Jagertje Langweer. 

bottom of page